2e competitie wedstrijd rayon voor meisjes

Het weekend van 1 en 2 februari stond in het teken van de 2e competitiewedstrijd van het rayon. Deze turndagen werden in Den Helder gehouden. Vele meisjes van ons kwamen dat weekend in touw om hun talent te tonen. Waarbij het ook nog eens belangrijk was want samen met de 1e competitie wedstrijd had je kans om door te stromen naar de finale Noord voor onderbouw en voor de 4e en 5e divisie voor een plekje naar het regiokampioenschap. Voor de onderbouw is er nog een stapje erbij met finale Noord op 7 maart in Wieringerwerf.  De meisjes met de beste plaatsing stromen hiervoor door naar de vervolgwedstrijden

Op zaterdag beten in de pupillen D2 aan Mandy van Luik, Dewi Meijer, Chillia Verbij, Maud Kuiper, Lilly Blok en Lynn Koster de spits af in een druk weekend turnen! Dewi mocht trots de 5e plek een plek naar voren zetten en kreeg daarvoor een mooie medaille. Lilly werd 13e, Maud 15e, Chillia 16e, Mandy 18e en Lynn kwam in haar tweede sprong niet goed uit en miste zo punten.

Dewi Meijer op de 5e plek

jeugd 5e divisie en pupillen 2 D2

In de categorie jeugd 5e divisie hebben we 3 meisjes: Meadow van Wanrooij, Kim Put en Daniek vd Helm. Zij hebben uitstekend gepresteerd. Vooral op balk en vloer werd er hoog gescoord door Daniek. Aan het einde van de 4 toestellen werd Daniek 1e en Kim en Meadow mochten beiden op het 3e treetje staan. Wat een feest voor deze meiden!

Als laatste op deze eerste wedstrijddag was het de beurt aan de pupillen 2 D2: Tessel Straathof, Roos Bak en Tessa Kramer. Hierbij een derde plek voor Tessel met een waanzinnig cijfer op de brug. Tessa en Roos hebben het ook allebei prima gedaan en werden 12e en 13e

Op de zondag verschenen de pupillen 1 D1, de junioren 4e divisie en de jeugd 4e divisie aan de start. Floor van Stenis had een prima puntentotaal bij elkaar geturnd, was heel stabiel en dat resulteerde in een 1e plek. Bij de junioren waren het Jessie van Aanholt, Cynthia Jong, Evelien Leijen en Madelief Jak die probeerden hun score van vorige keer te verbeteren. Jessie werd 5e, Evelien 8e, Madelief 12e en Cyntia moest helaas na twee toestellen de strijd opgeven. Ze had teveel pijn in haar lichaam. Heel sneu maar ze heeft het wel geprobeerd.  Ze had te veel pijn in haar lichaam om de wedstrijd voort te zetten.

In de pupillen 1 D1 moesten Jenthe Taam, Isa Brink en Cynthia Visser het opnemen tegen sterke tegenstanders. Het niveau ook in de D wordt steeds hoger en daar moet je wel tegenop boksen. Jenthe, altijd heel stabiel turnend werd 6e en de anderen werden 9e en 10e.

Vervolgens mochten ook de meisjes van de instap D2 hun wedstrijd turnen. Welliswaar hun tweede wedstrijd maar toch was het evengoed voor hen nog heel spannend. Als beste van dit groepje dat bestond uit, Jolein Leek, Ritaj Ahmed, Doorle Houwelingen, Adyne Dekker, Juul Bootsman en Fem Rootlieb, kwam Fem uit de bus. Zij werd in een grote groep deelneemsters 8e.

Floor van Stenis

We hadden nog meer dames op het programma staan, in de vijfde divisie senioren turnden Carmen Hanrath en Joyce Peijnenbur. Carmen voor het eerst seniore en Joyce weer terug in het wedstrijdcircuit na lang blessureleed. Daarom knap van Joyce dat ze toch als vierde met een medaille naar huis mocht gaan.

Er waren nog twee groepen te gaan in de laatste wedstrijd op zondag 1 februari namelijk de jeugd D1 en de pupillen 2 D1. In de pupillen hebben we twee meisjes die in deze categorie uitkomen, Meike Huisman en Famke Derksen. Ook hier is de concurrentie groot om het podium te halen, maar dat lukte heel knap Famke met een 4e plaats. Daarentegen werd Meike 7e. In de jeugd D1 hebben we drie turnsters en daar is zeer verrassend geturnd door de TTL meisjes. En bracht een geheel andere uitslag dan de 1e wedstrijd. Floor Keijning mocht vol trots het bovenste schavotje beklimmen, Daniek Wit ook heel knap 4e en Laura van Mullekom bezette de 7e plaats.

Joyce Peijnenburg
Alle meisjes van de Jeugd D1 en pupillen 2 D1

Meike Huisman, Daniek Wit, Famke Derksen, Floor Keijning en Laura van Mullekom

Van de meisjes onderbouw en verplichte oefenstof is bekend dat Fem Rootlieb, Famke Derksen, Laura van Mullekom, Floor Keijning, Dewi Meijer en Tessel Straathof ons mogen vertegenwoordigen op finale Noord op 7 maart in Wieringerwerf.

De volgende competitie is op 22 maart voor iedereen in Heerhugowaard