Competitieturners 23 keer in de prijzen

Tijdens de tweede competitie wedstrijd van het rayon West Friesland in Hoorn haalden de jongens van Turn Totaal Langedijk een overweldigend aantal medailles. Bij de opzet van dit toernooi waren de zes toestellen verdeeld in drie aparte categorieën. Vloer en sprong werd samengevoegd tot “springen”, brug en voltige werd “steunen” en tenslotte waren de toestellen ringen en rekstok gebundeld tot “hangen”. Bij elk van die drie categorieën waren er medailles te verdienen.

In de eerste wedstrijd kwamen de jongste turners aan bod: Finn Pieterse, Goos Veldman, Jonah van de Meer, Sen Knijn en Willem-Teun Schotten. Finn haalde twee keer goud, Willem-Teun twee keer zilver en Sen scoorde tenslotte zilver en brons. Jonah en Goos draaiden allebei een prima wedstrijd maar wisten net geen podium te behalen.

De iets oudere jongens mochten daarna proberen om dit grote succes te overtreffen en dat lukte want ze verzamelden met elkaar maar liefst 17 plakken. Hidde Kuitert scoorde honderd procent met drie keer goud en Luuk Rootjes koppelde twee goud aan één zilver. Senne van de Meer (drie keer zilver), Jeppe Rootlieb en Sam Ottenhof (beiden drie maal brons) en Sepp Quadvlieg (twee maal brons) maakten de score van totaal 23 medailles compleet.