Jeugdmeisjes TTL presteren goed op voorrondes NK

Afgelopen zaterdag 25 januari vond in Amsterdam de tweede voorwedstrijd plaats voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Er worden twee wedstrijden geturnd en de beste plaatsing van deze twee wedstrijden wordt meegenomen voor doorstroming. Maar met de wetenschap dat er van de 24 meisjes maar 6 doorstromen moesten ze echt aan de bak om dit te bewerkstelligen.

In de jeugd N4 kwamen voor TTL 3 meisjes in actie: Indy Jongenburger, Tessa Meijer en Anouk Haanstra. De eerste wedstrijd gehouden op zondag 15 december hadden Indy en Anouk met een respectievelijk 1e en een 3e plek al een heel goed uitgangspunt neergezet. Tessa met een 7e plek moest afgelopen week nog even bewijzen dat zij ook heel goed kan turnen. Indy betrad na afloop van de 4 toestellen weer een 1e plek met het hoogste cijfer op de balk 12.75. Tessa deed het uitstekend maar bij het toestel brug had zij de pech dat er ook meisjes van de andere baan op dezelfde ligger moesten turnen en was daarom als laatste aan de beurt. Dat kostte even wat concentratieverlies en viel het cijfer wat minder uit dan dat ze beheerst. Ze behaalde wel een keurige 5e plaats, want de overige toestellen waren prima. Anouk had al een derde plek op zak en dat gaf natuurlijk wel een veilig gevoel. Ze had nu een gedegen wedstrijd gedraaid en belandde op de 7e plaats. Helaas in de totaal score had Tessa net een plekje te weinig om door te stromen. Maar wie kan het zeggen dat alle onze drie de jeugdmeisjes op de totaal scorelijst van twee wedstrijden binnen de 7 plekken zijn geindigd. Super gedaan dames !!!

In de jeugd 2e divisie kwam voor onze vereniging Alicia Berglund uit, zij is er lange tijd uit geweest met allerlei blessures, dus zo wie zo knap dat ze dit wedstrijdseizoen aan de start kon verschijnen. In de eerste wedstrijd mistte ze hier en daar wat punten maar voor een eerste keer na een lange tijd had ze een prima prestatie neergezet. In de tweede wedstrijd ging het al een stuk beter. Een prima sprong en een veel betere vloeroefening leverde al heel veel verbeterpunten op. Met een 14e plaats mag zij ook nog doorstromen naar de landelijke wedstrijden. Ook prima gedaan Alicia.