Demoteam Vlieg-Tuig

Wie zijn wij?

Wij zijn een grote heren springgroep van Turn Totaal Langedijk en we staan al meer dan tien jaar op het hoogste niveau aan de nationale top. 

De gemiddelde leeftijd ligt zo rond de twintig jaar, maar jongere talenten en oudere volhouders doen ook mee. Tijdens onze trainingen spat het plezier er vanaf maar er wordt ook bikkelhard gewerkt. We organiseren al jarenlang bijvoorbeeld regelmatig binnen- en buitenlandse trainingsstages om steeds moeilijkere sprongen te leren.

Individueel en als ploeg doen we met veel succes mee aan toernooien en belangrijke wedstrijden. Met als prachtige bekroning dat ons team inmiddels negen keer (!) allround Nederlands Kampioen en twintig keer toestelkampioen is geworden. Daarnaast hebben verschillende teamleden over een reeks van jaren ook individuele nationale titels behaald.

In oktober 2014 werd het Europees Kampioenschap Teamgym gehouden. We zijn er best trots op dat de helft van de Nederlandse ploeg bestond uit deelnemers van ons springteam! Onze trainer is mede-coach van het EK team dat nu toewerkt naar het kampioenschap dat in oktober 2016 in Maribor, Slovenië wordt gehouden. 

In november 2015 werd het Turngala gehouden in de Maaspoort in Den Bosch. Daar deden grote internationale turntoppers aan mee, waaronder het Nederlandse dames team dat mee zal doen aan de Olympische Spelen in Rio. Ook onze springploeg was op uitnodiging aanwezig en we gaven twee spectaculaire en hoog gewaardeerde demo’s. 

De demoploeg “Vlieg-Tuig”

Al enkele jaren verzorgen we met veel plezier demo’s in gymzalen, sporthallen, kermistenten, theaters, in de open lucht en we traden zelfs op in een kerk. Soms voor een klein publiek, maar we hebben ook al drie keer samen met andere groepen opgetreden tijdens het UNIVÉ GYMGALA waar we tijdens drie shows ruim 12.000 mensen hebben vermaakt. Met lekkere tempomuziek, in turnkleding of opvallende kleurige outfits en soms met bijzonder materiaal. We werken tijdens een demo toe naar diverse spectaculaire dubbele én drievoudige salto’s en meervoudige schroeven. Na vele jaren training mogen we inmiddels gerust stellen dat het “Vlieg-Tuig” een eersteklas demonstratieploeg is.

Geïnteresseerd?

“Vlieg-Tuig” vindt het altijd weer een uitdaging om nóg beter dan de vorige keer haar acrobatische kunsten te tonen. Op uitvoeringen, feesten, jubilea, openingen, markten en verder elke gelegenheid waar maar iets te beleven of te vieren valt. Door onze ervaring kunnen we het programma moeiteloos aanpassen aan uw wensen. In een wervelende show krijgen we het publiek los en de handen op elkaar.

Bel of mail

U kunt ons boeken, tegen een plezierig tarief. Alle opbrengsten gebruiken we voor de aanschaf van nieuw en beter materiaal. Boek ons liefst ruim vooraf, want wij vinden werk en studie (ahum) natuurlijk veeeel belangrijker…

Bel met 06 – 22 54 36 51 of mail naar cgm.horio@quicknet.nl