Jury Turnen

Jurycursus Heren

Turnen is een fantastische sport. Vandaar dat uw zoon voor deze sport heeft gekozen. Als ouder kom je natuurlijk zoveel mogelijk bij de wedstrijden kijken, want daar gaat het tenslotte om. Dat is leuk! Het kan echter nog leuker worden als u als ouder ook zelf zou kunnen beoordelen hoeveel punten uw zoon bij een bepaalde oefening zou kunnen scoren en na de wedstrijd zou kunnen uitleggen waarom een onderdeel misschien minder werd gewaardeerd. Een jurycursus volgen is dan de mogelijkheid.

jury2

Maar deze cursus is niet alleen voor ouders. Ook broers, zussen, familie en buren kunnen zich opgeven. Uiteraard kunnen ook leden van de vereniging zich opgeven voor de jurycursus.

Iedereen vanaf zestien jaar mag deze cursus volgen. Daarmee steunt u tevens Turn Totaal Langedijk op een geweldige manier! Er is namelijk een grote behoefte aan juryleden. Een hogeschoolopleiding is hier echt niet voor nodig, iedereen kan leren jureren.

In oktober wil de bond (KNGU) starten met een jurycursus verplichte- en keuze-oefenstof voor jongensturnen. De duur van de cursus is zes a zeven avonden. Waar de cursus wordt gehouden is nu nog niet bekend evenals op welke avond deze plaatsvindt. Wel wordt de plaats – indien mogelijk – gekoppeld aan de vereniging die de meeste kandidaten levert. Het dus mogelijk dat bij voldoende deelname vanuit Turn Totaal Langedijk de cursus in Langedijk wordt gehouden.

Heb ik uw interesse gewekt? Neem dan even contact met mij op via onderstaand nummer, dan noteer ik de avond die voor u het meest geschikt is om de cursus te volgen. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen met Kris Balder.

 

Jurycursus Dames

Zonder juryleden zouden de turnsters en turners geen wedstrijden kunnen draaien. Daarom is het erg belangrijk dat er jurycursussen gegeven worden zodat nieuwe mensen de kunst van het jureren onder de knie kunnen krijgen.

jury4

De juryopleidingen en het cursusmateriaal zijn gratis, mits de cursus volledig wordt afgemaakt. Om in het bezit te blijven van het brevet is het noodzakelijk dat men een aantal wedstrijden per jaar jureert en 1x per jaar een bijscholing volgt. De cursussen bestaan uit een aantal avonden die afgesloten worden met een theoretisch en praktijk examen.

Mocht u interesse hebben in een jurycursus of meer informatie willen, neem dan contact op met Margriet Koeman.